MODNI TRENDOVI ZA SEZONU JESEN-ZIMA 2022/2023.

MODNI TRENDOVI ZA SEZONU JESEN-ZIMA 2022/2023.

Na  nedeljama mode smo imali priliku da vidimo mnogo veću telesnu raznolikost, budući da su dizajneri na svojim revijama počeli da propagiraju body positivity, a sa njim i jedan novi pogled na žensku senzualnost i seksepil. U nastavku vam predstavljamo top devet modnih trendova koji će dominirati ove sezone.

 

 

A što se kolorita tiče, izdvojili smo I nekoliko finih paleta boja

 

 

Polako ali sigurno počeli smo da odbacujemo lažne ideale lepote koje godinama diktiraju društvene mreže, da puštamo sede, manje se šminkamo i „šminkamo“ i prihvatamo svoje nesavršenosti… a i moda je konačno shvatila da lepota dolazi u svim oblicima, bez obzira na boju kože ili konfekcijski broj koji nosimo.

Tako smo na  nedeljama mode imali priliku da vidimo mnogo veću telesnu raznolikost, budući da su dizajneri na svojim revijama počeli da propagiraju body positivity, a sa njim i jedan novi pogled na žensku senzualnost i seksepil. Provokativne kreacije i prozirne tkanine u prvi plan ističu žensko (ne)savršeno telo, pa smo tako mogli da primetimo upadljive proreze na butinama, praćene lančićima i lateksom u potpisu modne kuće Versace, dok nas je Gucci iznenadio mini čipkastim haljinama stilizovanim mrežastim kaiševima. Tu je i primetan naglasak na jarkim bojama, osim kada nisu u potpunosti eliminisane u korist bele od glave do pete, a kao kontra ovom dominantnom ženskom principu, javljaju se bajkerske jakne, neo-punk, oversize sakoi i kaputi, kao i pantalone muškog kroja.

 

S&SAX

Share this post