MODNI TRENDOVI ZA SEZONU JESEN-ZIMA 2022/2023.

MODNI TRENDOVI ZA SEZONU JESEN-ZIMA 2022/2023.

Na  nedeljama mode smo imali priliku da vidimo mnogo veću telesnu raznolikost, budući da su dizajneri na svojim revijama počeli da propagiraju body positivity, a sa njim i jedan novi pogled na žensku senzualnost i seksepil. U nastavku vam predstavljamo top devet modnih trendova koji će dominirati ove sezone.

 

 

A što se kolorita tiče, izdvojili smo I nekoliko finih paleta boja

Zemljani tonovi podrazumevaju sve one boje koje se mogu videti u prirodi. To nisu samo različite, svetlije i tamnije nijanse braon boje, već i zelena, neke nijanse bordo crvene, žute i tako dalje. Ovog puta se dosta istakla tkz. kamel boja, koja je i prošle jeseni, ali i zime, bila veoma popularna. No, prošle godine je najčešće bila praktikovana kada su jakne i kaputi u pitanju, dok ova jesen kamel boju prenose na sve odevne komade, te je jedna od boljih kada želite da postignete monohromatski izgled. Osim kamel i bež tonova, maslinasto zelena je takođe u prvom planu. Boja military stila, prenosi se na najrazličitije odevne komade.

 

 

Polako ali sigurno počeli smo da odbacujemo lažne ideale lepote koje godinama diktiraju društvene mreže, da puštamo sede, manje se šminkamo i „šminkamo“ i prihvatamo svoje nesavršenosti… a i moda je konačno shvatila da lepota dolazi u svim oblicima, bez obzira na boju kože ili konfekcijski broj koji nosimo.

Tako smo na  nedeljama mode imali priliku da vidimo mnogo veću telesnu raznolikost, budući da su dizajneri na svojim revijama počeli da propagiraju body positivity, a sa njim i jedan novi pogled na žensku senzualnost i seksepil. Provokativne kreacije i prozirne tkanine u prvi plan ističu žensko (ne)savršeno telo, pa smo tako mogli da primetimo upadljive proreze na butinama, praćene lančićima i lateksom u potpisu modne kuće Versace, dok nas je Gucci iznenadio mini čipkastim haljinama stilizovanim mrežastim kaiševima. Tu je i primetan naglasak na jarkim bojama, osim kada nisu u potpunosti eliminisane u korist bele od glave do pete, a kao kontra ovom dominantnom ženskom principu, javljaju se bajkerske jakne, neo-punk, oversize sakoi i kaputi, kao i pantalone muškog kroja.

 

 

 

S&SAX

Share this post