SNIŽENA CENA
IMG_7910
IMG_7909

TENCEL

Texas tencel
Boje: plava i crna
Šifra artikla: TEXTEN31

*TENCEL vlakna su biljnog porekla, proizvedena iz obnovljivih prirodnih izvora. Ova vlakna stekla su dobru reputaciju zbog ekološkog zatvorenog ciklusa proizvodnje, u kom se pulpa drveta transformiše u celulozna vlakna u procesu koji je visoko efikasan sa jedne, a minimalno škodljiv po okolinu, sa druge strane.

Osobine inovativnih TENCEL tkanina koje su našle primenu u modnoj industriji su takve da ovaj materijal pruža najbolje što spoj prirode i savremene tehnologije može da obezbedi:
– TENCEL Vlakna su NEŽNA NA DODIR i obezbeđuju dugotrajan komfor. Posmatranjem elektronskim mikroskopom uočava se glatka površinska zona koja je odgovorna za ovaj osećaj mekoće i udobnosti, naročito za osetljivu kožu.
– Iako su veoma ugodna na dodir, ova vlakna su zbog celulozne prirode IZUZETNO IZDRŽLJIVA I DUGOTRAJNA.
– Meka površina TENCEL tkanine apsorbuje vlagu mnogo efikasnije nego pamuk, čime daje podršku prirodnom termoregulacionom mehanizmu koje naše telo poseduje. Nošenje odeće od TENCEL materijala održava kožu prijatnom, suvom i, sprečavajući pregrevanje usled znojenja i neprijatne vlage.
Zbog osobenosti da odvodi vlagu od tela, ova tkanina ne poseduje statički elektricitet – neprijatnu prateću pojavu kod sintetičkih materijala.