FROTIR – IT MATERIJAL za 2023/2024.

FROTIR – IT MATERIJAL za 2023/2024.

Frotir je udobna, meka i izdržljiva tkanina koja je poznata i voljena decenijama. Odrasli smo uz frotir, setite se samo šortseva i polo majica iz 70-ih i 80-ih, mekanih haljina, kombinezona .
Sedamdesetih godina frotir je vladao modnom scenom. Koristili su ga mnogi veliki modni dizajneri tog vremena za pravljenje blejzera, haljina, košulja, šortseva i još mnogo toga za muškarce i žene za sve prilike frotirni je bio „it“ tkanina 70-ih.

Frotirni materijal je odličan izbor za celodnevnu udobnost i stil. Frotir je mekan, izdržljiv, udoban za nošenje, a sve više ljudi se odlučuje da nosi frotirne komade zbog njegovog ležernog/sportskog izgleda i bezvremenskog osećaja. Zbog procesa tkanja (ili pletenja) i pamuka, frotir je jedini materijal koji može da izdrži svakodnevno habanje, što ga čini savršenim i neophodnim za svakodnevicu.
Danas je frotir ponovo veoma aktuelan i koriste ga vrhunski dizajneri u kreiranju svega, od torbi za plažu do odeće za pistu. Svetski poznati brendovi nedavno su oživeli ovaj materijal i dizajnirali retro kolekcije frotirne odeće, uključujući polo majice, košulje na dugmad, dvodelne komplete, šešire, pa čak i obuću i torbe.

Kada budete spremni da osvežite svoju kolekciju, ozbiljno razmislite o frotiru!

S&SAX

 

Share this post