logo

S&SAX Trendovi i boje za Proleće – Leto 2019.

 

Eksperti za boje iz kompanije Pantone opet su organizovali izbor za boju godine, i ta čast je ovaj put pripala jednoj baršunastoj nijansi narandžaste boje po imenu Living Coral. 

Kako kažu iz kompanije, boja Pantone 16-1546 svojom angažovanom i živahnom prirodom podstiče aktivnost i diže energiju iako je u suštini izuzetno nežna. Za razliku od oštre, pomalo napadne ultra ljubičaste nijanse koja je dominirala prošle zime, nova boja godine je sušta suprotnost i kao takva budi našu urođenu potrebu za optimizmom i radošću. Naime, u Pantonu smatraju da ovakva boja pruža najbolji mogući odgovor na negativne stavove koji dominiraju u medijima, uključujući i društvene mreže.

 

 

 

Naravno, izbor boje bi trebalo da nas podseti i na uznemirujuće stanje koje vlada u svetskim vodama i okeanima koji iz godine i godine trpe sve veća zagađenja. Zanimljivo je da je ova nijansa već uspela da se „probije“ na svetske modne piste, tako da ne sumnjamo da ćemo je od sledeće sezone redovno viđati na ulicama, ali i u enterijerima i arhitekturi.

 

 

 

S&SAX ovu boju, naravno, ima u skoro svim lagerskim pamučnim materijalima. Pogledajte S&SAX predloge kako najbolje upotrebiti i kombinovati koral boju:

 

 

 

S&SAX inspiration board

Comments are closed.